Επιχειρήσεις

Χαμηλότερες χρεώσεις στο IRIS, πιέσεις για μειώσεις προμηθειών στις συναλλαγές με POS


 “Φθηνότερες” για τους επαγγελματίες γίνονται οι συναλλαγές μέσω IRIS, καθώς οι τράπεζες προχωρούν σε μειώσεις χρεώσεων προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες και να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Ανάλογες μειώσεις χρεώσεων αναμένονται τώρα και στις συναλλαγές με χρήση POS, όχι μόνον λόγω ανταγωνισμού, αλλά και υπό την ασφυκτική πίεση της κυβέρνησης που προσπαθεί να περιορίσει τη χρήση μετρητών και τη φοροδιαφυγή.

Tα νέα τιμολόγια των τραπεζών στις συναλλαγές μέσω IRIS είναι ήδη φθηνότερα των αντίστοιχων προμηθειών για χρήση POS και ο ανταγωνισμός αναμένεται να  οδηγήσει σε περαιτέρω μειώσεις.

 Οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να περιορίσουν ακόμα και στο μισό τις δικές τους προμήθειες σε συναλλαγές μικρής αξίας με POS , υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν το δικό τους μερίδιο χρεώσεων οι πάροχοι και οι εκδότες καρτών.

Προς το παρόν ο τραπεζικός ανταγωνισμός επικεντρώνεται στους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το σύστημα IRIS για άμεσες πληρωμές. Το μέγιστο ποσοστό προμήθειας από 1% έχει περιοριστεί σε 0,5%. Ο μέσος όρος προμήθειας σε συναλλαγές μικροποσών δεν υπερβαίνει το 0,3%. Στις περισσότερες περιπτώσεις για ποσά κάτω των 10 ευρώ είναι μόλις 3 λεπτά του ευρώ (0,03 ευρώ).

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες IRIS POS