Οικονομία

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς η Goldman Sachs


Πιο κάτω τοποθετεί τον πήχη η Goldman Sachs σχετικά με τις αποδόσεις κρατικών ομολόγων στις μεγάλες οικονομίες, ειδικά των ΗΠΑ και του Καναδά.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η επενδυτική τράπεζα, η υποβάθμιση των προβλέψεων έρχεται ως επακόλουθο της επιδείνωση του οικονομικού outlook. 

Oι αναλυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θεωρούν ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, στο τέλος του τρέχοντος έτους, θα φτάσει στο 3%, περίπου 50 μονάδες βάσης λιγότερο από την προηγούμενη πρόβλεψή τους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόδοση του 10ετούς των ΗΠΑ βρίσκεται περίπου στο 2,69%. 

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Πιστεύουμε τώρα ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μπορεί να έχει φτάσει στο ανώτερο σημείο για τον κύκλο αυτόν, αν και περιμένουμε ότι θα κινηθούν υψηλότερα, προς το 3%, ως το τέλος του έτους».

Σχετικά με τον Καναδά, η Goldman Sachs εκτιμά ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου θα κλείσει τη νέα χρονιά στο 2,4%, αντί για το 3% της αρχικής πρόβλεψης 

Από την άλλη πλευρά, στην ευρωζώνη, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς, όπως αναφέρει ο οίκος, αναμένεται να βρεθεί, στα τέλη του 2019, στο 0,65% από το 0,21% που βρίσκεται σήμερα, ήτοι 15 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.