Επικαιρότητα

Χαμηλό το ποσοστό των πολιτών που επιλέγουν αλλαγές στη κινητικότητα


Η YouGov, σε συνεργασία με το Freedom of Mobility Forum, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας που μετρά την τάση για την αλλαγή στις συνήθειες κινητικότητας των κάτοικων σε πέντε χώρες.

Τα αποτελέσματα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου ετήσιου Freedom of Mobility Forum και τροφοδότησαν τις συζητήσεις με τη διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων και φοιτητών από τρεις ηπείρους σχετικά με το πώς ο πλανήτης θα καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας οκτώ δισεκατομμυρίων ανθρώπων τις επόμενες δεκαετίες.

Βασικά συμπεράσματα: Ένας στους τέσσερις πολίτες δεν είναι έτοιμος να κάνει οικολογικές επιλογές για τις μεταφορικές του ανάγκες. Το στοιχείο που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο αφορά τις ΗΠΑ, όπου οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες σε αγροτικές περιοχές δήλωσαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να αλλάξουν τίποτα.

Ενώ τρία στα τέσσερα άτομα προετοιμάζονται για πιο πράσινες επιλογές, λιγότερο από το 10% έχει ήδη κάνει βαθιές αλλαγές. Επομένως, τώρα μόλις οι πολίτες σταδιακά στρέφονται στις μελλοντικές αλλαγές.

Έξι στους δέκα πολίτες είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την δυνατότητα να οδηγούν το αυτοκίνητο τους για τις μεταφορικές τους ανάγκες και να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αλλά το ποσοστό ποικίλλει, με την Ινδία, τη Βραζιλία και το Μαρόκο να πρωτοστατούν. Σε ώριμες αγορές το ποσοστό φθάνει και το 50% ενώ μειώνεται στο 28% στις αγροτικές περιοχές στις ΗΠΑ, όπου η μαζική μεταφορά μπορεί είναι λιγότερο διαθέσιμη.

Η έρευνα διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2024 σε πέντε χώρες: Βραζιλία, Γαλλία, Ινδία, Μαρόκο, Ηνωμένες Πολιτείες

Βασισμένη σε τρεις ερωτήσεις που συνδέονται με την ελευθερία της κινητικότητας. Προσέγγισε τους 5.095 ερωτηθέντες (~1.000 ανά χώρα, ηλικίας 18+).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα