Διεθνή

Χαμάς: Έτοιμη για μια "ολοκληρωμένη συμφωνία" εάν το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα


Η Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι ενημέρωσε τους μεσολαβητές των ειρηνευτικών συνομιλιών ότι είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια «ολοκληρωμένη συμφωνία» που θα περιλαμβάνει και μια συνολική συμφωνία ανταλλαγής των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους, εφόσον το Ισραήλ «σταματήσει τον πόλεμο και την επιθετικότητά του εναντίον του λαού της Γάζας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η Χαμάς επέδειξε θετική στάση στις προσπάθειες των μεσολαβητών σε όλους τους προηγούμενους γύρους έμμεσων διαπραγματεύσεων, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση έγκρισης της πρότασης στις 6 Μαΐου».

«Ωστόσο οι κατοχικές δυνάμεις», όπως αναφέρει το Ισραήλ, «χρησιμοποίησε αυτές τις διαπραγματεύσεις ως κάλυμμα για να συνεχίσει την επιθετικότητα και τις σφαγές εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Ανταποκρίθηκε στη θετική μας στάση εισβάλλοντας στην πόλη της Ράφα και καταλαμβάνοντας το συνοριακό πέρασμα, και παρουσίασε όρους που οδήγησαν στην παρεμπόδιση των προσπαθειών των μεσολαβητών».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι  τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, λόγω της «συνεχιζόμενης επίθεσης», ανακοίνωσε η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Jawa σήμερα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις