Επιχειρήσεις

Χαλυβουργική: Οι τελευταίοι εργαζόμενοι έφυγαν με εθελουσία


Η εθελουσία αποχώρηση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου. Η υλοποίησή της έγινε η πλήρη κάλυψη κάλυψη της δαπάνης από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, επιχειρηματία Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το 100% εκ των περίπου 220 εργαζομένων και στελεχών της εταιρείας αποχώρησε, εισπράττοντας απευθείας στον λογαριασμό τους από τον κ. Αγγελόπουλο συνολικά ποσό που έφτασε τα 6 εκατ. ευρώ για δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, ανταποκρινόμενοι στη δημόσια πρόσκληση που είχε απευθύνει ο μέτοχος με ανοικτή επιστολή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ως εκ τούτου, ανοίγει ο δρόμος για την αίτηση  υπαγωγής της βιομηχανίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ή την πτώχευση ή την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό προς εξόφληση των οφειλών στις τράπεζες.

Η εταιρεία εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια δεν παράγει τίποτα, ενώ οι υψικάμινοί της ήταν ήδη σβηστές από το 2013. Παρά ταύτα, η εταιρεία διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία περιλαμβάνει την έκταση που φιλοξενεί την παραγωγική της μονάδα στην Ελευσίνα και ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και άδεια ηλεκτροπαραγωγής της τάξης των 880 MW.

Παράλληλα, στα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που διαθέτει η Χαλυβουργική είναι και τα δικαιώματα ρύπων  2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία υπερκαλύπτουν τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.