Αγορές

Χάκερς βύθισαν την μετοχή του Twitter


Αν και το κλίμα χθες ήταν ιδιαίτερα αρνητικό στην Wall Street, η μετοχή του Twitter είχε έναν ακόμη λόγο για να βυθιστεί: Έντονες ήταν οι ανησυχίες που εκδηλώθηκαν για κυβερνοεπιθέσεις και διαρροές δεδομένων στον γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το κοινωνικό δίκτυο ερευνά ασυνήθιστη κίνηση που μπορεί να προήλθε από χάκερς οι οποίοι στηρίζονται σε κρατική χρηματοδότηση. Σε μια άλλη περίπτωση επίσης (που δεν σχετίζεται με το πρώτο περιστατικό) μία επιχείρηση ασφαλείας ενημέρωσε πως χάκερς χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για να προσπαθήσουν να κλέψουν δεδομένα χρηστών.

Οι σχετικές ενημερώσεις εν τέλει έγιναν μέσω φόρουμ εξυπηρέτησης πελατών και το twitter ερευνά επίσης και ιό που εξέθεσε δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών χωρών σε τηλέφωνα που έχουν οι χρήστες και λεπτομέρειες σε κλειδωμένους λογαριασμούς. Ο ιός αντιμετωπίστηκε στις 16 Νοεμβρίου.

Το κοινωνικό δίκτυο παρατήρησε επίσης ότι μεγάλος όγκος κίνησης προς την ιστοσελίδα υποστήριξης πελατών προήλθε από μεμονωμένες διαδικτυακές διευθύνσεις ΙΡ στην Κίνα και τη Σαουδική Αραβία.

Εν κατακλείδι, το κακό έγινε καθώς η μετοχή του Twitter βυθίστηκε χθες κατά 7%. Ήπια άνοδο πάντως καταγράφει πάντως σήμερα στα συμβόλαια προσυνεδριακά.

twitter

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης