Αγορές

ΧΑ: Συνεχίζεται η αργή ανάκαμψη, ενισχύονται οι τράπεζες


Με θετικό πρόσημο κινούνται και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες, παραμένοντας για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση σε τροχιά ανάκαμψης. Εικόνα σταθεροποίησης στην αγορά ελληνικών ομολόγων, με τις αποδόσεις να διαμορφώνονται στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος.
Η αβεβαιότητα που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις δεν φαίνεται  προς το παρόν να έχει επηρεάσει το χρηματιστήριο. Θετική είναι η επίδραση από τις ευρωπαϊκές αγορές, που κινούνται ανοδικά καθώς το κλίμα βελτιώνεται, λόγω των ενδείξεων ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκουν πεδίο συνεννόησης προς αποτροπή κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου. DAX, CAC-40, FTSE100 κερδίζουν περίπου 1%.

Στο ΧΑ κατεύθυνση  συνεχίζουν να δίνουν οι τράπεζες, που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ συνεχίζεται η σεναριολογία για τα σχέδια διευθέτησης του προβλήματος των κόκκινων δανείων και για το νέο πλαίσιο προστασίας των κόκκινων δανειοληπτών πρώτης κατοικίας.
Κατά 1,8% ενισχύεται αυτή την ώρα ο τραπεζικός δείκτης, έχοντας σημειώσει υψηλό +2,15%. Ολες οι μετοχές του κλάδου καταγράφουν κέρδη. Προηγείται η Πειραιώς με +3%. Εθνική και Attica +2,4%, Alpha και Eurobank +1,3%,

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,55% στις 629,5 μονάδες,  προσεγγίζοντας το άνω όριο του καναλιού συσσώρευσης όπου έχει κινηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Περίπου 1,70% κερδίζει ο FTASE25  της υψηλής κεφαλαιοποίησης  στις 1.656,5 μονάδες.
Οσον αφορά τη δυναμική της αγοράς, αρνητική ένδειξη αποτελεί ο πολύ χαμηλός τζίρος (μόλις  5 εκατ. ευρώ σε μιάμιση ώρα συναλλαγών).
 Αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική κίνηση μπορεί να συνεχισθεί με αργούς ρυθμούς, ώσπου να δοκιμασθεί η αντίσταση στην περιοχή των 637-642 μονάδων. Εκεί θα φανεί αν η αγορά διαθέτει δυνάμεις για έναν νέο κύκλο ανάκαμψης, μετά από κάποιο «φρενάρισμα» που μπορεί να προκαλέσουν οι ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών.

Διαβάστε επίσης