Αγορές

ΧΑ: Παλεύει με τις 900 μονάδες ο ΓΔ


Με διακυμάνσεις μικρού εύρους και εναλλαγές κατεύθυνσης  κινούνται σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο ΧΑ, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα είναι υποτονική και ο τζίρος χαμηλός. Θετική ένδειξη η παραμονή του ΓΔ στην περιοχή των 900 μονάδων, που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία και εφαλτήριο περαιτέρω ανοδικής κίνησης.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές, εκτιμώντας ότι η αγορά θα αποκτήσει τάση τις επόμενες εβδομάδες, με την επάνοδο στην κανονικότητα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και τη σταδιακή αύξηση του τζίρου.

Προς το παρόν, επενδυτές, διαχειριστές χαρτοφυλακίων και traders συνεχίζουν τις διακοπές, αφήνοντας το χρηματιστήριο να "τσαλαβουτάει στα ρηχά", βέβαιοι ότι τίποτε το σημαντικό δεν πρόκειται να συμβεί στην αγορά πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος.

 Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν σήμερα με μικρά κέρδη. Ακολούθησε μιά γρήγορη μικρή "βουτιά" στο κόκκινο. Τώρα έχουν πάρει πάλι ανοδική κατεύθυνση. 

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 902,26 μονάδων (+0,26%) και 897,85 (-0,23%). Τώρα βρίσκεται στις 898,7 υποχωρώντας κατά 0,13%. Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει 0,23%, στις 2.155,5 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης ξεκίνησε με +0,35% και τώρα υποχωρεί κατά 0,20%. Ξεχωρίζει η Attica Bank με +3,4%. Εθνική, Εurobank και Πειραιώς ενισχύονται κατά 0,3΄2%.  Στο κόκκινο η Alpha (-0,8%)...

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ΕΛΠΕ +1,8%,  ΕΛΒΑΛΧαλκόρ +1,2%, Aegean με +1%,ΔΕΗ +0,5%. . Στον αντίποδα  Σαράντης -0,9%,  ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΟΛΠ -0,7%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης