Οικονομία

Πρωτοβουλία της Google για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα


Μια νέα σειρά εργαστηρίων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, από το Women On Top, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Google και με στόχο την επιχειρηματική ενδυνάμωση των γυναικών της ελληνικής περιφέρειας. Πρώτοι σταθμοί, από 13 έως 15 Δεκεμβρίου, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη. 

Το Business Camp on tour του Women On Top, που ξεκινάει φέτος με την υποστήριξη της Google, είναι μια σειρά από εργαστήρια επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης, για γυναίκες που ζουν εκτός Αθήνας και θέλουν, σχεδιάζουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει να χτίζουν τη δική τους επιχείρηση.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Business Camp on tour του Women On Top απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να ανακαλύψουν το επιχειρηματικό τους όραμα, να αξιολογήσουν αν είναι έτοιμες να γίνουν επιχειρηματίες, να ενημερωθούν για πιθανές πηγές χρηματοδότησης, καθώς και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και εργαλεία, που θα τις βοηθήσουν να υποστηρίξουν, να αναπτύξουν και να προωθήσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια (και τον εαυτό τους).

Η σειρά εργαστηρίων υποστηρίζεται από τη Google μέσω του Grow With Google, που παρέχει δωρεάν εκπαίδευση, προϊόντα και εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθούν τους ανθρώπους να βρίσκουν δουλειές, να προωθούν την καριέρα τους ή να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους. Στην Ελλάδα, το Grow With Google εφαρμόζεται μέσα από το Grow Greek Tourism Online, ένα πρόγραμμα παροχής δωρεάν συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τις τουριστικές επιχειρήσεις, σχετικά με ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία - όχι μόνο της Google αλλά και άλλων εταιρειών του χώρου - έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά για να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα, έχουν εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα πάνω από 120.000 άνθρωποι.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν αίτηση για να συμμετάσχουν, εντελώς δωρεάν χάρη στην υποστήριξη της Google, σε ένα ή περισσότερα εργαστήρια του WoT Business Camp on tour, με έμπειρους/ες εκπαιδευτές/τριες του Women On Top και της Google, και έτσι να κάνουν πράξη τα επιχειρηματικά όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Αλλά όχι μόνο αυτό: τα εργαστήρια του WoT Business Camp on tour θα δώσουν στις συμμετέχουσες την ευκαιρία να δικτυωθούν, να αντλήσουν έμπνευση και υποστήριξη από μία κοινότητα γυναικών από όλη την Ελλάδα, που αναζητούν το καλύτερο κάθε στιγμή -και όλα αυτά χωρίς να δυσκολευτούν να απαντήσουν στο ερώτημα "Μα πού να αφήσω τα παιδιά;" (αν έχουν): σε όλα τα εργαστήρια του Women On Top προσφέρεται δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς συμμετέχοντες (2-12 ετών) για όση ώρα η μαμά τους βελτιώνει τις δικές της (αλλά και τις δικές τους) προοπτικές.

Μερικές από τις θεματικές που θα συμπεριλαμβάνει το WoT Business Camp on Tour: 

  • Το όραμα και το επιχειρηματικό σου “γιατί;”
  • Είσαι έτοιμη να γίνεις επιχειρηματίας;
  • Πηγές χρηματοδότησης για μικρές επιχειρήσεις
  • Στρατηγικός σχεδιασμός για όλα τα στάδια μιας επιχείρησης
  • Pitching: πώς να παρουσιάζεις και να πείθεις για τις ιδέες σου αποτελεσματικά;
  • Branding και networking για την επιχείρησή σου 
  • Τα βασικά του web development
  • Digital & Social media marketing

… και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης