Επιχειρήσεις

Wind: Αναχρηματοδότηση με ομολογιακό


Εκδοση ομολογιακού δανείου της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Wind, προκειμένου να αποπληρώσει πρόσωρα  παλαιότερα  "ακριβά" δάνεια που έχουν συναφθεί με υψηλά επιτόκια. Με αυτή την αναχρηματοδότηση η εταιρεία θα μειώσει δραστικά τις χρηματοοικονομικές δαπάνες βελτιώνοντας τα αποτελέσματα της και παράλληλα θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος.

Η αυξανόμενη εμπιστοσύνη των αγορών στις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών και εταιρικών ομολόγων, δίνουν τη δυνατότητα στη Wind να προσφύγει στις χρηματαγορές και να αντλήσει ρευστότητα με  χαμηλό κόστος.

Το νέο ομολογιακό θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την αποπληρωμή δανείου που είχε εκδοθεί τον περυσινό Οκτώβριο με επιτόκιο 10%. Εκτιμάται ότι στη νέα έκδοση το επιτόκιο θα είναι της τάξεως του 5%-6%.

Στην επιτυχία του σχεδιαζόμενου εγχειρήματος συνηγορούν οι οικονομικές επιδόσεις και οι προοπτικές της εταιρείας.

Την τελευταία τριετία η Wind βρίσκεται σε πορεία επιταχυνόμενης ανάπτυξης, έχοντας επιτύχει στο διάστημα 2016-2018 αύξηση του EBITDA κατά 41% και αύξηση εσόδων κατά 10,6%.

Στην τελευταία χρήση ο Όμιλος εμφάνισε συνολικά έσοδα 509,4 εκατ. ευρώ και EBITDA 119,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 3,1% και 15,7% αντίστοιχα.

Η πορεία αυτή συνεχίζεται φέτος, με αύξηση εσόδων και διεύρυνση της πελατειακής βάσης σε όλους τους τομείς εργασιών. τόσο στους ιδιώτες όσο και στις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Wind