Αγορές

Wall Street: Χωρίς κατεύθυνση με οριακές διακυμάνσεις - Στο πράσινο ο Nasdaq


Πέμπτο σερί ρεκόρ για τον τεχνολογικό δείκτη στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street ενώ οριακά χαμηλότερα κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P 500.

Στα ταμπλό, ο Dow Jones έμεινε σε καθοδική πορεία με κάμψη 0,15% και τις 38.589 μονάδες, ο S&P 500 δεν κατάφερε να κρατήσει το ρεκόρ του και υποχώρησε οριακά κατά 0,04% στις 5.431 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Nasdaq κατάφερε να αντισταθεί και με μικρή αύξηση 0,12% έφτασε τις 17.688 μονάδες που αποτελεί νέο υψηλό.

Τα μεικτά πρόσημα επαναλήφθηκαν και σε εβδομαδιαία βάση. Ο Nasdaq είχε ισχυρά κέρδη ύψους 2,7% και ο S&P 500 πρόσθεσε 1,3%, καθώς αμφότεροι οι δείκτες συμπλήρωσαν τέσσερα νέα ρεκόρ μέσα στην εβδομάδα, ενώ αντιθέτως ο Dow κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος μετά από ένα τετραήμερο καθοδικό σερί που τον κράτησε αρκετά μακριά από το ιστορικό υψηλό του, πάνω από τις 40.000 μονάδες, το Μάιο.

Στις μάκρο ειδήσεις της ημέρας έγινε γνωστό ότι επιδεινώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιούνιο καθώς τα νοικοκυριά ανησυχούν για τον πληθωρισμό και τα εισοδήματά τους. Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε στις 65,6 μονάδες από 69,1 τον Μάιο ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στις 72 μονάδες.

Παράλληλα, το κόστος των εισαγόμενων αγαθών σημείωσε μεγάλη πτώση στις ΗΠΑ τον Μάιο, ενισχύοντας τις πρόσφατες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός μπορεί να επιβραδύνεται. Ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 0,4% τον περασμένο μήνα. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα μείνει αμετάβλητος.

Στο μεταξύ, καθοδική τροχιά για άλλη μια μέρα ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,22% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 4,70%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 0,2% στα 82,90 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,1% στα 78,73 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1,3% στα 2.348 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0698 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις