Αγορές

Wall Street: Θετική αντίδραση στα εκλογικά σενάρια - Κέρδη πάνω από 300 μονάδες για τον Dow


Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς η Wall Street έχει αρχίσει να τοποθετείται στο πιθανό πλέον σενάριο οι Ρεπουμπλικάνοι να αναλάβουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, γεγονός που πιθανόν να φρενάρει πολιτικές του προέδρου Μπάιντεν.

Οι επενδυτές τείνουν να υποδέχονται θετικά στην ιδέα διαφορετικών κομμάτων στο Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο, επειδή αυτό θα περιορίσει τις κυβερνητικές δαπάνες, τους νέους φόρους και την υπερβολική ρύθμιση.

Εξάλλου οι επενδυτές επεξεργάζονται το sell off στα κρυπτονομίσματα που οδήγησε σε απώλειες άνω του 10% το bitcoin ενώ αναμένουν και τα οικονομικά στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο, που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. Σε περίπτωση ανόδου του πληθωρισμού, η Fed αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση επιτοκίων διευρύνοντας τον κίνδυνο για ύφεση.

Ειδικότερα, στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,02% ή 335 μονάδες στις 33.162, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,57% στις 3.828 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,49% στις 10.616 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Amgen (+5,5%) και Boeing (+3,3%) ενώ πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-0,9%) και Walt Disney (-0,1%).

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 4,12% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,66%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε «βουτιά» 3,1% στα 88,91 δολ. ενώ η τιμή χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 2,1% στα 1.716 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,0078 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις