Αγορές

Wall Street: Τα εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq


Σημαντική άνοδο σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, στον απόηχο καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων από ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες με τους S&P 500 και Nasdaq να κλείνουν σε επίπεδα ρεκόρ. 

Ειδικότερα ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,55% στις 26.655 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,87% στις 2.933 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 1,32% υψηλότερα στις 8.120 μονάδες.

Κέρδη 1,7% κατέγραψε η μετοχή της Coca-Cola Co., καθώς η αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, χάρη στην υψηλή ζήτηση για το νερό και τα αναψυκτικά της.

Άνοδο 2,26% σημείωσε η μετοχή της United Technologies, ενώ της Lockheed Martin ακολούθησε ράλι άνω του 5,5%, στον απόηχο των επίσης καλύτερων των προσδοκιών κερδών που ανακοίνωσαν για το τρίμηνο.

«Άλμα» σχεδόν 15% είχε η μετοχή του Twitter, καθώς η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς και απροσδόκητη αύξηση στον αριθμό των μηνιαίων ενεργών χρηστών της. Ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών του Twitter αυξήθηκε κατά 9 εκατ., στα 330 εκατ., ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 318,8 εκατ. χρήστες, αριθμός που θα σήμαινε μείωση των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατά 2,2 εκατ.

Ράλι 14,2% σημείωσε και η μετοχή της Hasbro, καθώς η αμερικανική εταιρία παιχνιδιών ανέφερε μια απροσδόκητη αύξηση εσόδων και κερδών για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Από την άλλη, απώλειες 2,6% έχει η μετοχή της Procter & Gamble, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, χάρη στις υψηλότερες τιμές.

Οι επενδυτές εστίασαν για μία ακόμη μέρα στις διεθνείς τιμές πετρελαίου καθώς σε νέα υψηλά έξι μηνών βρέθηκε το αργό. Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού ενισχύθηκε 1,1% στα 66,3 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του συμβολαίου brent σημείωσε άνοδο 0,6% στα 74,51 δολάρια το βαρέλι.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε το δολάριο την Τρίτη ενόψει της ανακοίνωσης την Παρασκευή των στοιχείων για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του νομίσματος έναντι έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,36% στις 97,6 μονάδες. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διολισθαίνει 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 1,12 δολ./ευρώ για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε δύο μονάδες βάσης στο 2,57%.