Επικαιρότητα

Wall Street: Στο κόκκινο οι δείκτες, το σενάριο της ύφεσης τάραξε τους επενδυτές


Με νευρικότητα που πυροδότησε απώλειες και για τους τρεις δείκτες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Οι επενδυτές έδειξαν να ταράζονται από τις δηλώσεις του επικεφαλης της JP Morgan, Τζέιμι Ντιμόν ο οποίος προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση την επόμενη χρονιά. Οι καταναλωτές «τρώνε» από τις αποταμιεύσεις τους από τη στήριξη που έλαβαν από τα κυβερνητικά προγράμματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτές θα τελειώσουν το 2023, τόνισε.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 1,03% ή 350 μονάδες στις 33.596, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,44% στις 3.941 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2% στις 11.014 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο, καθώς η αξία των εισαγωγών αγαθών αυξήθηκε και οι εξαγωγές μειώθηκαν, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο.

Το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 4 δισ. δολάρια, ή 5,4%, στα 78,2 δισ. δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου την Τρίτη. Τα στοιχεία δεν είναι προσαρμοσμένα για τον πληθωρισμό. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,51% ενώ το 2ετές σημείωσε άνοδο κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,35%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε σε χαμηλό έτους καθώς «βούλιαξε» 3,5% στα 74,25 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,1% στα 1.782 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0469 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις