Αγορές

Wall Street: Στο κόκκινο οι δείκτες λόγω ανησυχίας για την έξαρση του Covid 19


Οι αμερικανικές μετοχές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με απότομη πτώση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η τελευταία αύξηση των μολύνσεων θα σταματήσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 769 μονάδες, ή 2,8%. Ο S&P 500 πέφτει 2,9% και ο Nasdaq Composite χαμηλώνει 3,1% χαμηλότερα. Οι επενδυτές στράφηκαν σε ομόλογα στην αναζήτησή τους για ασφάλεια. Η 10ετής απόδοση του Δημοσίου σημείωσε πτώση στο 0,75%.

Σημαντική πτώση καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων και των νεκρών από Covid-19, με αποτέλεσμα Ευρώπη και ΗΠΑ να εξετάζουν περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για να περιοριστεί η πανδημία.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 2,6% στις 343 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού 3,2% στις 4.577 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης 3,7% στις 11.621 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 2,3% στις 5.594 μονάδες

Τα δημοσιεύματα ήδη κάνουν λόγο για ενδεχόμενο εθνικού lockdown στη Γαλλία, ενώ στη Γερμανία η καγκελάριος Μέρκελ συνεδριάζει με τους ηγέτες των κρατιδίων προκειμένου να αποφασίσουν τα μέτρα που θα λάβουν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.