Αγορές

Wall Street: Σε ανοδική τροχιά με ώθηση από την τεχνολογία


Με κέρδη έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street καθώς φαίνεται να αμβλύνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τον τραπεζικό κλάδο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την τραπεζική κρίση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, προειδοποιώντας ωστόσο πως η κρίση «δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Εξάλλου τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας θα σηαμτοδοτήσουν τα σχέδια νομισματικής σύσφιξης της Fed, με την αγορά να στοιχηματίζει πως θα υπάρξει παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων από τον Μάιο, ενώ υπάρχουν και εκτιμήσεις πως θα υπάρξει αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1% ή 323 μονάδες στις 32.717, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,43% στις 4.027 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,79% στις 11.926 μονάδες.

Στις μάκρο ειδήσεις στη στεγαστική αγορά, τα συμβόλαια για την αγορά κατοικιών τα οποία θα εκτελεστούν μετά από έναν ή δύο μήνες αυξήθηκαν στις ΗΠΑ για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας προσδοκίες ότι οι πιέσεις στην αγορά κατοικίας μπορεί να φτάνουν στο τέλος της. Η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, κινήθηκε 0,8% υψηλότερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

Στο μεταξύ, σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,57% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,09% με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι τα υψηλότερα επιτόκια μπορούν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,3% στα 72,97 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.984 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του ευρώ, στο 1,0843 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις