Αγορές

Wall Street: Ρελάνς με κέρδη για τον Nasdaq, υποχώρησε 129 μονάδες ο Dow


Μεικτές εντυπώσεις άφησε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με τους επενδυτές να δείχνουν αγοραστική διάθεση για τις τεχνολογικές μετοχές ενώ την ίδια ώρα εκφράζουν ανησυχίες για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκλιμάκωση της απόδοσης του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου βοήθησε τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ανακάμψουν, ωστόσο, η απόδοση των 10ετών διαπραγματεύεται τώρα κοντά στην απόδοση των 2ετών, εξέλιξη που θεωρούν πολλοί στη Wall Street ως ένα δείκτη ύφεσης. Ειδικότερα, το 10ετές υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 2,81% και το 2ετές σημείωσε πτώση μιας μονάδας βάσης στο 2,83%.

Αναλυτές της Morgan Stanley προειδοποίησαν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται εν μέσω μιας επιβράδυνσης που αποδεικνύεται χειρότερη από ό,τι αναμενόταν, λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και της πολιτικής μηδενικής ανοχής του Πεκίνου απέναντι στην πανδημία.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,42% ή 129 μονάδες στις 30.967, ο S&P 500 κατάφερε να γυρίσει το κλίμα υπέρ του και από απώλειες 2% σημείωσε άνοδο 0,16% στις 3.831 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,75% στις 11.322 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (+2,7%) και Salesforce (+2,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Chevron (-3,5%) και IBM (-2,9%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν περισσότερο από ότι ανέμεναν οι αναλυτές τον Μάιο.

Ειδικότερα, τo υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο 1,6%. Τον Απρίλιο είχαν ενισχυθεί 0,7%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κέρδη 0,5%.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών βρίσκεται στραμμένη στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη και στα στοιχεία απασχόλησης του Ιουνίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI «βούλιαξε» 8,2% στα 99,50 δολ. και η τιμή του χρυσού (-2,1%) κινήθηκε σε χαμηλό έτους στα 1.763 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο έπιασε υψηλό 20 ετών σε σχέση με το ευρώ σημειώνοντας άνοδο 1,5% έναντι του ευρώ στο 1,0267 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις