Αγορές

Wall Street: Ρεκόρ για Nasdaq κσι S&P 500


Άνοδο σημείωσαν στη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να ανέρχονται σε ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά, καθώς ο διοικητής της Fed, Jerome Powell, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα «θα ενεργήσει όπως αρμόζει» για να διατηρηθεί η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ ενισχύοντας τις προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση στα τέλη Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο βρίσκονται οι διμερείς διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας. Οι διαπραγματευτές των δύο χωρών είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί και να επανεκκινήσει.
Επιπλέον, συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λιου Χε, είχαν ο εμπορικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Λάιτιζερ, και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, την Τρίτη, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, οι οποίοι συζήτησαν «για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με σκοπό να επιλυθούν τα εμπορικά ζητήματα που εκκρεμούν μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ». Μάλιστα, συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου υποστήριξε ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και ότι πολύ σύντομα οι αμερικανοί αξιωματούχοι θα μεταβούν στην Κίνα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,29% στις 26.860 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,43% στις 2.992 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 3.000 μονάδων, και ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,75% υψηλότερα στις 8.202 μονάδες.

Σημαντική άνοδο είχαν οι κλάδοι τεχνολογίας και ενέργειας, με την Amazon να σημειώνει κέρδη 1,46%, το Facebook να καταγράφει κέρδη 1,77%, την Apple να ενισχύεται κατά 0,99% και την Alphabet στο +1,48%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Chevron (+1,7%) και Walt Disney (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Caterpillar (-1,1%) και Goldman Sachs (-0,9%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε «άλμα» 4,5% στα 60,43 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,9% στα 1.412 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1256 δολ. από 1,1208 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,06%.