Αγορές

Wall Street: Πράσινα ταμπλό μετά το sell-off


Με πράσινα ταμπλό ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, μία ημέρα μετά το sell-off που προκάλεσαν οι δασμοί-αντίποινα από την Κίνα κι ενώ οι επενδυτές επιχειρούν να εκτιμήσουν πως θα καταλήξει η "κόντρα".

Πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα πως δεν έχουν καταρρεύσει οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, ενώ χαρακτήρισε τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου ως «καυγαδάκι». Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δίστασε να πει πως οι ΗΠΑ έχουν έναν «καλό» διάλογο με την Κίνα.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,82% ή 207 μονάδες στις 25.532, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,8% στις 2.834 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,14% στις 7.734 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Dow (+3%) και Visa (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-1,3%), McDonalds (-0,5%) και της Procter & Gamble Co. (-0,48%).

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων ενισχύθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών τον Απρίλιο, σκαρφαλώνοντας στις 103,5 μονάδες, σύμφωνα με την National Federation of Independent Business (NFIB).

Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν μόλις 0,2% τον Απρίλιο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,7%. Οι τιμές εξαγωγών, στο μεταξύ, αυξήθηκαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Από το "μέτωπο" των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Ralph Lauren ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, ενώ παράλληλα αύξησε και το τριμηνιαίο της μέρισμα κατά 10%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 61,78 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.296 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε ανοδικά 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1207 δολ. από 1,1223 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,42%.