Αγορές

Wall Street: Πράσινα ταμπλό καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για ένα νέο πακέτο στήριξης


Πράσινα ταμπλό στη Wall Street μετά τη νέα επικοινωνία της επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Παλόζι και του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν για την επίτευξη συμφωνίας δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει πακέτο οικονομικής βοήθειας ακόμη μεγαλύτερο από την πρόταση των Δημοκρατικών για 2,2 τρισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,4% ή 113 μονάδες, στις 28.308, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,47% στις 3.443 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,33% στις 11.516 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας αυξημένα κέρδη παρουσίασε και το γ’ τρίμηνο του 2020 η Lockheed Martin, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 1,70 δισ. δολάρια από τα 1,61 δισ. πριν από ένα χρόνο, κόντρα στην πανδημία του κορoνοϊού και την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σημαντική αύξηση καθαρών κερδών εν μέσω πανδημίας, πέτυχε το γ’ τρίμηνο του 2020 η Philip Morris International. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της κολοσσιαίας καπνοβιομηχανίας ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολάρια, έναντι 1,9 δισ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.

Εξάλλου, τo υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή, υποστηρίζοντας ότι η Google έχει εφαρμόσει μονοπωλιακές πρακτικές για να διατηρήσει τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά αναζήτησης και διαφήμισης, ανέφεραν στη WSJ αξιωματούχοι του υπουργείου.

Στη στεγαστική αγορά, άνοδο 1,9% σημείωσαν οι ενάρξεις κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, φτάνοντας στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,42 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι οικοδομικές άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών ενισχύθηκαν πάνω από 5% μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,55 εκατ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,5% στα 41,46 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,2% στα 1.908 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,79%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0, 4% έναντι του ευρώ στο 1,1825 δολ. από 1,1772 την προηγούμενη μέρα.