Επικαιρότητα

Wall Street: Περιορίστηκαν στο τέλος οι απώλειες, γύρισε στο πράσινο ο Nasdaq


«Μάζεψαν» τις απώλειες τους σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες με τον Nasdaq να ανατρέπει το αρνητικό πρόσημο την ώρα που οι επενδυτές έχουν αρχίσει πλέον να προεξοφλούν την πιθανότητα για ακόμη πιο αυστηρή νομισματική πολιτικής των ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του πληθωρισμού.

O αξιωματούχος της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε ότι στηρίζει μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούλιο αλλά τόνισε ότι θα τασσόταν υπέρ μιας μεγαλύτερης κίνησης αν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις δείξουν ότι η ζήτηση δεν επιβραδύνεται με αρκετά ταχύ ρυθμό.

Οι επενδυτές αρχίζουν να θεωρούν πιο πιθανή μια αύξηση επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός εκτινάχτηκε στο 9,1% τον Ιούνιο.

Και οι τρεις δείκτες ξεκίνησαν με πτώση πάνω από 1,5% αλλά στο τέλος ο Dow Jones διολίσθησε 0,46% στις 30.630 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,03% στις 11.251 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,3% στις 3.790 μονάδες.
 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκαν τα εταιρικά αποτελέσματα:

Η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2,76 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Πρόκειται για πτώση κατά 28%.Η μετοχή της JP Morgan σημείωσε πτώση 3,5% στα 107,9 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο περίπου ετών.

Πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανέφερε η Morgan Stanley, καθώς το dealmaking υποχώρησε εν μέσω αυξανόμενης αστάθειας της αγοράς, γεγονός που χτύπησε τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της εταιρείας.

Η τράπεζα ανέφερε κέρδη 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,39 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,85 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, κατά 9.000 αυξήθηκαν οι νέοι άνεργοι την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουλίου, φτάνοντας στις 244.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, το υψηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν 235.000.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι 0,8% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 0,98 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, η άνοδος του δολαρίου ασκεί πιέσεις στις τιμές, με το συμβόλαιο της αμερικανικής ποικιλίας του αργού να υποχωρεί 0,5% στα 95,4 δολάρια ενώ είχε φτάσει ως και τα 90,6 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Το συμβόλαιο του πετρελαίου brent κινήθηκε επίσης 0,5% χαμηλότερα, ενώ είχε βουτήξει 4,4% χαμηλότερα ως τα 95,6 δολάρια.

Και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Ο χρυσός κατέγραψε πτώση 1,5% στα 1.708 δολάρια η ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε 3 μονάδες βάσης, στο 2,96%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις