Επικαιρότητα

Wall Street: Οι δηλώσεις Πάουελ έδωσαν σήμα για κέρδη


Με κέρδη έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, παρά το αρνητικό ξεκίνημα, μετά την παρέμβαση του επικεφαλής της Fed, Τζερομ Πάουελ ο οποίος προεξόφλησε ότι ο κύκλος των αυξήσεων των επιτοκίων πλησιάζει στο τέλος του.

«Το μήνυμα από τα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση είναι ότι η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού έχει ξεκινήσει αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα», διαμήνυσε ο Πάουελ, σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον.  Δεν αναμέναμε ότι η έκθεση για την αγορά εργασίας θα ήταν τόσο ισχυρή» υπογράμμισε.

«Τα στοιχεία δείχνουν γιατί αυτή θα είναι μια διαδικασία που θα πάρει αρκετό χρόνο» τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και σημειώνοντας ότι πιθανότατα δεν θα είναι μια ομαλή διαδικασία.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,78% ή  265 μονάδες στις 34.156, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,29% στις 4,164 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,90% στις 12.113 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, διεύρυνση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2022, γνωρίζοντας αύξηση 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 67,4 δισ. δολάρια έναντι 61 δισ. δολαρίων τον Νοέμβριο.

Εξάλλου, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,66% ενώ το 2ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,44%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε «άλμα» 4,1% στα 77,14 δολ./βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,3% στα 1.884 δολ./οz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,0725 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις