Αγορές

Wall Street: Οι δηλώσεις Μνούτσιν κοκκίνισαν τα ταμπλό


Νευρικότητα και τελικά απώλειες χαρακτήρισαν τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να ανησυχούν μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Ο Μνούτσιν δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία πως η πανδημία μπορεί να προκαλέσει «μόνιμη ζημιά» στην αμερικανική οικονομία ενώ υποστήριξε ότι η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο το δεύτερο τρίμηνο. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αρχίσουμε να επιστρέφουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους με ασφάλεια», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ ακούει τους «ειδικούς στον τομέα της υγείας».

«Αναμένουμε να βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο και τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Στίβεν Μνούτσιν.

Στα οικονομικά νέα των ΗΠΑ, η κατασκευή νέων κατοικιών κατέγραψε «βουτιά» τον Απρίλιο όπως και οι οικοδομικές άδειες. Συγκεκριμένα, οι ενάρξεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση 30% στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 891.000 τον Απρίλιο, ενώ οι άδειες σημείωσαν πτώση 21% στο 1,07 εκατομμύριο.
Δείκτες

Τελικά, ο Dow Jones διολίσθησε 1,59% στις 24.206 μονάδες, κατά 1,05% κατέγραψε πτώση ο S&P 500 στις 2.922 μονάδες, ενώ απώλειες 0,54% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.185 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Intel (+0,9%) και Nike (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Boeing (-3,5%) και Procter & Gamble (-3,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI (συμβόλαια Ιουνίου) ενισχύθηκε 2,1% στα 32,50 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στα 1.745 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0938 δολ. από 1,0914 την προηγούμενη μέρα.