Αγορές

Wall Street: Νευρικότητα με οριακά κέρδη στο τέλος της συνεδρίασης


Με κέρδη παρά τις έντονες διακυμάνσεις έκλεισε τελικά η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν στα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε αύξηση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας κατέγραψε αύξηση σε εβδομαδιαία βάση, επιβεβαιώνοντας τις ενδείξεις για επιβράδυνση της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 870.000 την εβδομάδα που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου από 866.000 προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 840.000 αιτήσεις.

Αυτή ήταν η τέταρτη εβδομάδα κατά την οποία οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ήταν κάτω από το επίπεδο του 1 εκατομμυρίου.

Επιπλέον, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 4,8%, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,011 εκατ. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2006. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση των πωλήσεων κατά 1%.

Στο μέτωπο της πανδημίας με αμείωτη ένταση σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη ο κορονοϊός, τη στιγμή που επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως σε αυτό το δεύτερο κύμα κυκλοφορεί ένα πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού. Μελέτη νοσοκομείου του Χιούστον των ΗΠΑ αναφέρει ότι διαπίστωσε σχεδόν σε όλα τα κρούσματα του δεύτερου κύματος της επιδημίας, μια μετάλλαξη του ιού, η οποία είναι πιο μεταδοτική αλλά όχι και πιο θανατηφόρα από την αρχική μορφή του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι η βαρύτητα της νόσου συνδέεται με τυχόν παθήσεις και τα γονίδια των ασθενών.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,2% ή 52 μονάδες στις 26.815, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 3.246 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,37% στις 10.672 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+4,8%) και Coca ColaΕΕΕ +0,69% (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-3,6%) και Nike (-1,9%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1% στα 40,31 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.876 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,66%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1674 δολ. από 1,1662 την προηγούμενη μέρα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις