Αγορές

Wall Street: Νευρικότητα και οριακές μεταβολές για τους δείκτες


Νευρικότητα κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street όπου τελικά οι δείκτες έκλεισαν με οριακές μεταβολές.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,12% στις 27.931 μονάδες. Απώλειες 0,02% στις 3.372 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ πτώση  0,21% σημείωσε ο Nasdaq στις 11.019 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+2%) και Boeing (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Home Depot (-0,8%) και Procter & Gamble (-0,7%).

Οι επενδυτές εστίασαν στο πάγωμα των συνομιλιών για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Δημοκρατική, Νάνσυ Πελόσι η οποία δήλωσε ότι δεν θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με τους Ρεπουμπλικάνους αν πρώτα δεν αυξηθεί η βοήθεια κατά 1 τρισ. δολάρια. Αντίστοιχα και ο οικονομικός σύμβουλος στο Λευκό Οίκο Λάρι Κούντλοου αναγνώρισε ότι «κυβέρνηση και Δημοκρατικοί βρίσκονται σε αδιέξοδο».

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Ιούλιο διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 2,3%

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,5% στα 42,01 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1,1% στα 1.948 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο κέρδισε 1,9% ενώ ο χρυσός έχασε 3,9%. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη εβδομαδιαία πτώση για το πολύτιμο μέταλλο από τις αρχές Ιουνίου.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,70%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1839 δολ. από 1,1814 την προηγούμενη μέρα.