Αγορές

Wall Street: Νευρικότητα και μικτά πρόσημα - Πιέσεις σε Dow Jones και S&P


Μικτά πρόσημα στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street μετά το  sell off της Δευτέρας- με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και στα αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ δεν συμφωνεί σε κανένα σχέδιο ανακούφισης της αμερικανικής οικονομίας λόγω της πανδημίας πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. «Μετά τις εκλογές θα λάβουμε το καλύτερο πακέτο στήριξης που έχετε δει ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο πριν φύγει σε ταξίδι για την προεκλογική του εκστρατεία.

Την ίδια ώρα η πανδημία του Covid 19 καλπάζει ενώ σύμφωνα με το Reuters σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα προσβλήθηκαν με κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,81% ή 223 μονάδες στις 27.464, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,30% στις 3.390 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,64% στις 11.431 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (+3,5%) και Microsoft (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των 3M Co (-3,2%) και Boeing (-3,1%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, στις 100,9 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Οκτώβριο. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ είναι επίσης πιο κάτω από τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου, όταν βρισκόταν στις 101,8 μονάδες.

Η κατηγορία που μετράει την τρέχουσα αποτίμηση διαμορφώθηκε στις 104,6 μονάδες, από 98,5 τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ συνέχισαν να κινούνται ανοδικά τoν Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller που καλύπτει 20 πόλεις.

Ο δείκτης κινήθηκε 5,2% υψηλότερα σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2018. Τον Ιούλιο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 4,1%. Oι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 4,2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,6% στα 39,57 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.911 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,78%.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το ευρώ στο 1,1810 δολ.