Αγορές

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P


Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν σε θετικό έδαφος την Τρίτη στη συνεδρίαση της Wall Street καταγράφοντας υψηλά ρεκόρ τόσο για τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq Composite όσο και για τον δείκτη αναφοράς S&P 500. Τα θετικά πρόσημα έρχονται καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα κερδών από την Nvidia (NVDA), τα οποία θα κυκλοφορήσουν μετά το καμπανάκι της Τετάρτης.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,17% ή 66 μονάδες στις 39.873, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,25% στις 5.321 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,22% στις 16.832 μονάδες.

Η επερχόμενη έκθεση της Nvidia αναμένεται να δώσει ώθηση σε μια μεγάλη κίνηση στην τιμή της μετοχής της και να εκτινάξει τις μετοχές ευρύτερα. Ένα κέρδος στην τιμή του κατασκευαστή chip AI συνέβαλε στο υψηλό ρεκόρ του Nasdaq τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, ένα κύμα τριμηνιαίων αναφορών από λιανοπωλητές πρόσφερε κάποιες πληροφορίες για την κατάσταση του καταναλωτή και την υγεία της οικονομίας.

Οι πωλήσεις του Lowe (LOW) μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο, καθώς οι Αμερικανοί με περιορισμένα μετρητά συνέχισαν να ξοδεύουν σε μικρές επισκευές, ενώ οι μετοχές του Macy (M) κέρδισαν αφού τα κέρδη της αλυσίδας πολυκαταστημάτων ξεπέρασαν τον πήχη.

Στο μεταξύ, ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ υποστήριξε ότι πιθανώς δεν είναι απαραίτητες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων

Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι χρειάζεται να δει «μερικούς ακόμη» μήνες καλών μεγεθών για τον πληθωρισμό για να ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων, αν και πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος πιθανότατα έχει ξαναρχίσει.

Στις αγορές εμπορευμάτων, πιέσεις ασκήθηκαν στις τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent υποχώρησε 0,9% στα 82,96 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 0,5% στα 79,38 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στα 2.439 δολ./oz.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,41% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,83%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του ευρώ, στο 1,0855 δολ.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις