Αγορές

Wall Street: Νέα άνοδος με έρεισμα τον τεχνολογικό κλάδο


Συνεχίστηκε το ράλι ανόδου στη Wall Street με ώθηση από την άνοδο του τεχνολογικού τομέα και τους δείκτες να κλείνουν στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,15% στις 31.874 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 1,58% υψηλότερα στις 11.897 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,59% στις 3.959 μονάδες.

Άνοδο άνω του 5% σημείωσε η μετοχή της Netflix, στον απόηχο της ανακοίνωσης της πλατφόρμας streaming πως στο β' τρίμηνο έχασε λιγότερους συνδρομητές από αυτούς που εκτιμούσε.

Κέρδη 3% και για τη μετοχή της Disney, ενώ Paramount και Roku ενισχύθηκαν κατά 3% και 5% αντίστοιχα, ενώ η Nvidia έκλεισε με άνοδο 4%.

Στον αντίποδα, απώλειες 7% σημείωσε ο τίτλος της Baker Hughes, ενώ η Biogen υποχώρησε κατά 6%, παρά το γεγονός πως η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Εξαλλου παραμένοντας στα εταιρικά, πάνω από τις προβλέψεις διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Tesla κατά το β' τρίμηνο του έτους, ενώ ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως τα έσοδά της στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου υπολείπονται οριακά των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Αναλυτικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη της τάξης των 2,27 δολαρίων/μετοχή, την στιγμή που αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν κέρδη 1,81 δολαρίων/μετοχή.

Στις μάκρο ειδήσεις της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων υποχώρησαν 6% από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι υψηλές τιμές και τα αυξανόμενα επιτόκια δανείων ώθησαν τους επίδοξους αγοραστές στο περιθώριο.

Οι επενδυτές επίσης αναμένουν μια αύξηση των επιτοκίων από την Fed κατά 75 μονάδες βάσης όταν συνεδριάσει αργότερα αυτό το μήνα, ενώ παράλληλα κοιτούν και την ΕΚΤ η οποία αναμένεται να αυξήσει αύριο τα επιτόκια τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,6% στα 102,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βούτηξε 1% στα 1.693 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο γύρισε σε θετικό έδαφος έναντι του ευρώ ενώ η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,018 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σκαρφάλωσε στο 3,03% πραγματοποιώντας άλμα 9 μονάδων βάσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις