Αγορές

Wall Street: Με πράσινα ταμπλό έκλεισε η εβδομάδα


Με ανοδικές τάσεις έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο στη Wall Street με τους επενδυτές να παραμένουν εστιασμένοι στις εξελίξεις στο εμπόριο.

Θετική διάσταση έδωσε η διαβεβαίωση του κινέζου προέδρου Σι Τζίνπινγκ ότι θέλει να υπογραφεί το συντομότερο η καταρχήν συμφωνία για το εμπόριο με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας όμως ότι αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να συνεχίζει τον εμπορικό πόλεμο.

«Θέλουμε να εργαστούμε για να συναφθεί καταρχήν συμφωνία, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της σχέσης μεταξύ ίσων», σημείωσε ο Σι απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Νέο Οικονομικό Φόρουμ, εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία Bloomberg LP.

Από την άλλη πλευρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να είναι ισότιμη».

Στο μεταξύ, στις μα΄κρο ειδήσεις της ημέρας, σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σημειώνοντας μικρή άνοδο σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Με βάση την τελική μέτρηση του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 96,8 μονάδες από 95,5 τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών ανήλθε στις 87,3 μονάδες από 84,2 τον περασμένο μήνα.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,39% στις 27.875, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,15% στις 3.108 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,16% στις 8.519 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+1,7%) και 3M Co. (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel (-1,2%) και Exxon Mobil (-0,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε από το υψηλό δύο μηνών σημειώνοντας πτώση 1,4% στα 57,77 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού έκλεισε αμετάβλητη στα 1.463 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1021 δολ. από 1,1059 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,77%.