Αγορές

Wall Street: Μάζεψε τις απώλειες - Δυναμική επιστροφή του Dow Jones


Νευρικότητα και μεταβλητότητα κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με τους δείκτες S&P και Nasdaq να μαζεύουν τις απώλειες και να γυρίζουν σε θετικό έδαφος μόλις αποκλιμακώθηκαν οι πιέσεις στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέκαμψε μετά από πτώση οκτώ ημερών στο 1,70%  ενώ νωρίτερα είχε διολισθήσει στο 1,595% -το χαμηλότερο επίπεδο από το φθινόπωρο του 2016.Η άνοδος του 10ετούς έδωσε σήμα στους επενδυτές ώστε να επιστρέψουν στην αγορά μετοχών, διασώζοντας τους δείκτες από ισχυρές απώλειες.

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την Κίνα επαναλαμβάνοντας ότι το Πεκίνο θα ήθελε απελπισμένα μια εμπορική συμφωνία.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στη Fed. «Το πρόβλημα μας δεν είναι η Κίνα. Το πρόβλημά μας είναι πως η Fed είναι πολύ περήφανη να παραδεχτεί το λάθος της που μείωσε πολύ γρήγορα τα επιτόκια και προχώρησε σε υπερβολική σύσφιξη (και ότι είχα δίκιο). Πρέπει να κάνει μεγαλύτερες και ταχύτερες μειώσεις και να σταματήσει τη γελοία ποσοτική σύσφιξη» έγραψε ο Τραμπ σε μια σειρά από «τιτιβίσματα».

Στη Wall Street, o Dow Jones αφού κατάφερε να διαγράψει απώλειες άνω των 550 μονάδων στο άνοιγμα της συνεδρίασης υποχώρησε 0,09% ή 22 μονάδες στις 26.007, ο S&P σημείωσε άνοδο μόλις 0,08% στις 2.884 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,38% στις 7.862 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+1,9%) και Coca ColaΕΕΕ +0,07% (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-5%) και JP Morgan (-2,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» 4,7% στα 51,09 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό έξι ετών καθώς κινήθηκε υψηλότερα 2,4% στα 1.519 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1207 δολ. από 1,1202 την προηγούμενη μέρα.