Αγορές

Wall Street: Κόκκινα ταμπλό, στα χαμηλά της μέρας το κλείσιμο


Με απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς στο Κογκρέσο Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ενώ ο κορονοϊός συνεχίζει να καλπάζει παγκοσμίως και στις ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας παρουσίασαν χθες ένα πακέτο μέτρων αξίας περίπου $1 τρισ. για την ενίσχυση της οικονομίας, ξεκινώντας και επίσημα τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς.

 Στο μεταξύ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 4,29 εκατ., ενώ οι νεκροί ξεπερνούν πλέον τους 148.000. Το Τέξας έγινε η τέταρτη αμερικανική πολιτεία με πάνω από 400.000 κρούσματα, μετά την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τα 16,5 εκατ. ενώ πάνω από 654.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωής τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,77% στις 26.379 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 1,27% χαμηλότερα στις 10.402 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,65% στις 3.218 μονάδες.

Την ίδια ώρα οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα εταιρικά αποτελέσματα:

H 3Μ βούτηξε 4,6% καθώς ανακοίνωσε βουτιά στις πωλήσεις δεύτερου τριμήνου.

Η μετοχή της Pfizer ενισχύθηκε 3,9% στα 39 δολάρια. Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη υποχώρησαν στα 3,43 δισ. δολάρια ή 62 σεντς ανά μετοχή, από 5,05 δισ. δολάρια ή 91 σεντς ανά μετοχή, το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις κινήθηκαν χαμηλότερα, στα 11,80 δισ. δολάρια, από 13,26 δισ.

Πτώση 2,1% σημειώνει η μετοχή της McDonald’s. H αλυσίδα ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Μέχρι τώρα περισσότερες από 160 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου. Το 81% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της The Earnings Scout.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 92,6 μονάδες από τις 98,3 που ήταν τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα ανέμεναν ότι θα φτάσει στις 96,0 μονάδες.

Εξάλλου την Τετάρτη η Fed θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική και τις προβλέψεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Την Τρίτη, την πρώτη ημέρα της διήμερης συνεδρίασης, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι παρατείνει ως το τέλος του 2020 τα έκτακτα προγράμματα δανειοδότησης επιχειρήσεων, τοπικών κυβερνήσεων και πολιτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολίσθησε 1,5% στα 40,9 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός κινήθηκε 0,7% υψηλότερα στα 1.941 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά δύο ετών. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,173 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 0,59%.