Αγορές

Wall Street: Κόκκινα ταμπλό παρά τα θετικά εταιρικά


Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη θετική επίδραση από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων γ' τριμήνου που χθες είχαν οδηγήσει Dow και S&P σε υψηλά ρεκόρ.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,74% ή 266 μονάδες στις 35.490, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,5% στις 4.551 μονάδες ενώ ο Nasdaq παρέμεινε αμετάβλητος στις 15.235 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του Dow, πέντε έκλεισαν με θετικό πρόσημο και οι υπόλοιπες με αρνητικό. Ειδικότερα, των κερδών ηγήθηκαν οι μετοχές των Microsoft, McDonald's και Coca-Cola με άνοδο 4,21%, 2,99% και 1,91% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, των απωλειών ηγήθηκαν οι μετοχές των Visa, Dow Inc. και Walgreens Boots Alliance με πτώση 6,92%, 4,63% και 2,46% αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, περίπου το 38% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα εταιρικά τους αποτελέσματα. Από τις εταιρείες που έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους, το 83% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη, ενώ το 79% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα.

Στις μάκρο ειδήσεις, αύξηση εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν, υποδηλώνοντας ότι το εμπόριο πιθανότατα φρέναρε και πάλι την οικονομική ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών διευρύνθηκε κατά 9,2% και ανήλθε στα 96,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου. Οι εξαγωγές αγαθών σημείωσαν πτώση κατά 4,7%, ενώ αντίθετα οι εισαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς, κατά 0,5%.

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν 0,4%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν βουτιά 1,1%. Τον Αύγουστο είχαν σημειώσει άνοδο 1,3%. Οι νέες παραγγελίες, εξαιρουμένου του ευμετάβλητου τομέα των μεταφορών, ενισχύθηκαν 0,4%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία πιθανότατα αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,7% στο γ΄ τρίμηνο, ήτοι με πιο αργό ρυθμό από ό,τι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, οπότε έτρεξε με 6,7%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 2,4% στα 82,66 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.798 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1602 δολ. ενώ στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά επτά μονάδα βάσης στο 1,53%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις