Αγορές

Wall Street: Κέρδη και για τους τρεις δείκτες παρά τη νευρικότητα


Με πράσινα ταμπλό ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street  παρά τη νευρικότητα και το συγκρατημένο αγοραστικό ενδιαφέρον από τους επενδυτές οι οποίοι παραμένουν προσηλωμένοι στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας αλλά και στα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα. Η εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι χαρακτήρισε τις συζητήσεις παραγωγικές, προσθέτοντας ωστόσο ότι ακόμα υπάρχουν διαφορές που πρέπει να επιλυθούν.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,6% ή 164 μονάδες, στις 26.828, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 3.306 μονάδες και ο Nasdaq έπιασε νέο ιστορικό υψηλό στις 10.941 μονάδες με κέρδη 0,35%.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Dow Inc (+3%) και Exxon Mobil (+2,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Microsoft (-1,5%) και Travelers (-1,2%).

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, σε ζημίες γύρισε η Bayer στο β' τρίμηνο του 2020, καθώς έθεσε στην άκρη κεφάλαια - προβλέψεις για την οριστική διευθέτηση των υποθέσεων που σχετίζονται με το βασιζόμενο στην ουσία γλυφοσάτη ζιζανιοκτόνο Roundup στις ΗΠΑ.

Η Diageo ανακοίνωσε πως τα προ φόρων κέρδη της για τη χρήση 2020 μειώθηκαν κατά περισσότερο από το ήμισυ, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου, μεταδίδει το MarketWatch.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet ανακοίνωσε σήμερα πως αναμένει μικρότερη ζημιά το δ’ τρίμηνο από αυτήν του γ’ τριμήνου, καθώς αυξάνεται η επιβατική κίνηση αλλά και επειδή στο τρίμηνο ξόδεψε λιγότερα μετρητά απ’ όσο ανέμενε, γράφει το MarketWatch.

Ζημιογόνο ήταν το β' τρίμηνο  του 2020 για την Hugo Boss εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο η εταιρεία αναμένει βελτίωση της κατάστασης τους τελευταίους του έτους. Η εταιρία κατέγραψε ζημιές 186 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι κερδών 52 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Στις μάκρο ειδήσεις της ημέρας, οι παραγγελίες για αγαθά που παράγονται στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιούνιο. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν 6,2%, μετά από άνοδο 7,7% τον Μάιο.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,7% στα 41,70 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 1,7% στα 2.021 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 0,50%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1800 δολ. από 1,1764 την προηγούμενη μέρα.