Αγορές

Wall Street: Κέρδη και για τους τρεις δείκτες με μπροστάρη τον Nasdaq


Παρά την έντονη μεταβλητότητα η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street έκλεισε με πράσινα ταμπλό.

Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 26.428 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 1,49% υψηλότερα στις 10.745 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,77% στις 3.271 μονάδες.

Για τον Ιούλιο, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 2,4%, ο S&P 500 ενισχύθηκε 5,5%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άλμα 6,8%.

Για δεύτερη μέρα πρωταγωνιστές ήταν οι τεχνολογικές μετοχές λόγω και των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. H Αpple σημείωσε ράλι 10% στα 425 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Ο αμερικανικός κολοσσός είχε ένα εντυπωσιακό τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο πωλήσεων 11%. Άνοδο 3,7% σημείωσε η μετοχή της Amazon. Οι πωλήσεις του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου εκτινάχτηκαν στα 88,91 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο από 63,4 δισ. δολάρια. Η Alphabet ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων, αλλά τα συνολικά έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν για πρώτη φορά στην ιστορία. Η μετοχή βούτηξε 3%. Άλμα 8,1% σημείωσε η μετοχή του Facebook. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε έσοδα 18,69 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από τα μάκρο νέα της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε τον Ιούλιο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 72,5 μονάδες από 78,1 τον Ιούνιο. Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,6% τον προηγούμενο μήνα, μετά το άλμα του 8,5% τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι θα κινηθούν ανοδικά κατά 5,5%.

Το προσωπικό εισόδημα υποχώρησε κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, μετά τη βουτιά κατά 4,2% τον Μάιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κινηθεί αρνητικά κατά 0,5%. Ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε κατά 0,4% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, ενώ η δομική μέτρηση αυξήθηκε κατά 0,1%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός πραγματοποίησε άλμα 2,4% στα 1.985 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνέχισε να κινείται πτωτικά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Για τον Ιούλιο το αμερικανικό νόμισμα κατέγραψε απώλειες 5%.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε δύο μονάδες βάσης στο 0,54%.