Επικαιρότητα

Wall Street: Η Fed άλλαξε το κλίμα - Πράσινα τα ταμπλό


Πράσινα τα ταμπλό στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, όπου μετά το τεχνολογικό sell off της Τρίτης οι επενδυτές αναθάρρησαν ωθούμενοι από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι βλέπουν κατάλληλες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Μάλιστα, «όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αμερικανική οικονομία είναι πολύ ισχυρή, η αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά σφιχτή και ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά υψηλός» επισημαίνεται στα πρακτικά.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,6% ή 185 μονάδες στις 32.121, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,95% στις 3.979 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,51% στις 11.434 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των American Express (+3,6%) και Boeing (+2,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Procter & Gamble (-1,6%) και Merck & Co (-0,9%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Best Buy ενισχύθηκε 9,2%, παρά την υποβάθμιση της σύστασης από την Barclays μετά τα μικτά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Στις μάκρο ειδήσεις της ημέρας, οι παραγγελίες στα διαρκή αγαθά ενισχύθηκαν τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, καταδεικνύοντας τη διαρκή και σταθερή ζήτηση για εξοπλισμό και εμπορεύματα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι παραγγελίες για αγαθά που έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον τρία χρόνια σημείωσαν άνοδο 0,4%. Τον Μάρτιο είχαν κινηθεί 0,6% υψηλότερα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,5% στα 109,51 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1% στα 1.846 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,74% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,0686 δολ.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις