Αγορές

Wall Street: Η εβδομάδα έκλεισε με πράσινα ταμπλό - Ανάχωμα στις τραπεζικές ανησυχίες


Οι ρευστοποιήσεις που γονάτισαν τη μετοχή της Deutsche Bank στις ευρωπαϊκές αγορές δεν κατάφεραν επηρεάσουν τους επενδυτές της Wall Street που δεν υπέκυψαν στις έντονες τραπεζικές αναταράξεις με αποτέλεσμα οι δείκτες να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο την τελευταία ώρα της σημερινής συνεδρίασης.

Έτσι οι διαπραγματευόμενες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετοχές της Deutsche Bank, περιόρισαν στο 3,2% από 7% τις απώλειες. Πιέσεις δέχθηκαν και άλλες τράπεζες που κατάφεραν ωστόσο να περιορίσουν τις απώλειες. Η Citigroup έκλεισε με πτώση 0,81%, η μετοχή της JP Morgan υποχώρησε 1,47% και η Wells Fargo έχασε 1,04%.Οι περιφερειακές τράπεζες περιορίστηκαν κατά 1,5%.

Πάντως σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τους επενδυτές, τόσο η πρόεδρος της ΕΚΤ, όσο και οι 27 ηγέτες της ΕΕ διαβεβαίωσαν πως το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης παραμένει ισχυρό, με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς να ξεκαθαρίζει πως η Deutsche Bank παραμένει μία υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση.

Στα ταμπλό ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,41% ή 132 μονάδες στις 32.237, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,56% στις 3.970 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,31% στις 11.823 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,4% ενώ οι S&P 500 και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 1,4% και 1,6%, αντίστοιχα.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση 1% ή 2,6 δισ. δολάρια σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών σε μηνιαία βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο.

Αιτία ήταν η λιγότερη ζήτηση για επιβατικά αεροπλάνα και νέα αυτοκίνητα, αλλά οι επιχειρηματικές επενδύσεις αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε ένδειξη ότι η βιομηχανική πλευρά της οικονομίας εξακολουθεί να αυξάνεται.

Πτωτική τροχιά ακολούθησαν για τρίτη μέρα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,37% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,77%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 1% στα 69,26 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,6% στα 1.983 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,0761 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις