Οικονομία

Wall Street: Φρένο στο ανοδικό ράλι, στο κόκκινο και οι τρεις δείκτες


Με απώλειες, για πρώτη φορά μετά από το σερί πέντε θετικών συνεδριάσεων, έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών και στη συνεδρίαση της Fed ενώ επίδραση υπήρξε και από το πολυήμερο sell-off σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα.

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,2% στις 35.058 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,5% στις 4.401 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε να υποχωρεί ως και 1,1%. O Nasdaq βούτηξε 1,2% στις 14.660 μονάδες.

Oι τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Οι τρεις δείκτες είχαν σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, άνοδο 0,8% σημείωσαν τον Ιούνιο οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, μετά από άλμα 3,2% τον Μάιο.Oι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά σημείωσαν μεγάλη άνοδο τον Ιούνιο παρά τους περιορισμούς στον εφοδιασμό.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, κατέγραψαν κέρδη 0,5% τον περασμένο μήνα.

Το ΔΝΤ διατήρησε την πρόβλεψη για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας με ρυθμό 6% το 2021, αλλά αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για το 2022. Αντί για αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ με ρυθμό 4,4% που ανέμενε τον Απρίλιο, το Ταμείο προβλέπει τώρα ανάπτυξη 4,9% για την επόμενη χρονιά.

Η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve ξεκινά σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν τις κρίσιμες ανακοινώσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας αύριο, Τετάρτη, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. 

Στα εταιρικά η μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση 2%, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη πάνω από 1 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο. Αύξηση κερδών ανακοίνωσε και η 3M, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της General Electric, όπως και της United Parcel Service.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% στα 71,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε ανεπαίσθητα κέρδη στα 1.799 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,182 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου βούτηξε 5 μονάδες βάσης, στο 1,23%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της UPS βούτηξε 7%, καθώς τα έσοδα τριμήνου ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις