Αγορές

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη με ώθηση από τις δηλώσεις Πελόζι


Επιστροφή στα κέρδη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street -που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα- μετά τη δήλωση της Νάνσι Πελόζι ότι πλέον η συμφωνία για ένα πακέτο στήριξης είναι πολύ κοντά.

Μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων υποστήριξε ότι «αν δεν υπήρχε πρόοδος τότε δεν θα ξόδευα ούτε πέντε δευτερόλεπτα σε συζητήσεις... Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια σοβαρή προσπάθεια. Πιστεύω πως και οι δύο πλευρές θέλουμε να επιτευχθεί συμφωνία».

Στις μάκρο ειδήσεις της ημέρας, κατά 55.000 λιγότερες ήταν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που υποβλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εργασίας, έφτασαν στις 787.000. Το αποτέλεσμα είναι το πιο χαμηλό από τον Μάρτιο, ενώ είναι μικρότερο από αυτό που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τις 875.000.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, θετικός ήταν ο αντίκτυπος από το πέμπτο σερί κερδοφόρο τρίμηνο της Tesla. Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 76 σεντς και τα έσοδα ανήλθαν στα 8,8 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 56 σεντς και έσοδα στα 8,3 δισ. δολάρια.

Εξάλλου μειωμένα καθαρά κέρδη ολοκλήρωσε το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Coca-Cola, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 1,74 δισ. δολάρια, έναντι 2,59 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα -επίδοση καλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επιπλέον, η Goldman Sachs θα πληρώσει πρόστιμο ρεκόρ στις ΗΠΑ και θα προχωρήσει σε ισχυρισμό ενοχής για πρώτη φορά για τον ρόλο της στο σκάνδαλο με το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας 1MDB. Θυγατρική της Goldman Sachs στη Μαλαισία δήλωσε ένοχη για τον ρόλο της στην εξαφάνιση δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 1MDB. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μητρική απέφυγε την καταδίκη. Η τράπεζα θα πληρώσει πάνω από $2,3 δισ. πρόστιμο ανακοίνωσε η εισαγγελέας Αλιξάντρα Σμιθ.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,55% ή 154 μονάδες, στις 28.364, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,52% στις 3.453 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 11.506 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των JP Morgan (+3,5%) και Chevron (+3,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-1,8%) και Home Depot (-1,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,5% στα 40,64 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,3% στα 1.904 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 0,86%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1821 δολ. από 1,1862 την προηγούμενη μέρα.