Αγορές

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη


Με κέρδη έκλεισε -μετά από δύο αρνητικές μέρες- η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με στήριξη από τα καλά οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,28% ή 415 μονάδες στις 32.812, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,56% στις 4,155 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,59% στις 12.668 μονάδες.

Η αγορά έλαβε ισχυρή ώθηση από την αναπάντεχη ανάκαμψη του PMI υπηρεσιών του Ιουλίου, καθώς οι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν 2% τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, καταγράφοντας μεγαλύτερη άνοδο από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 1,4%. Την ίδια ώρα, ο δείκτης ISM υπηρεσιών παρουσίασε ανάκαμψη στις 56,7 μονάδες τον Ιούλιο από 55,3 μονάδες τον Ιούνιο.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Starbucks κέρδισαν σχεδόν 2%, αφού η αλυσίδα καφέ δημοσίευσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία έδειξε να στηρίζεται από τη ζήτηση των ΗΠΑ ακόμη και εν μέσω υψηλού πληθωρισμού. «Είχαμε στην πραγματικότητα ρεκόρ αριθμού πελατών και ρεκόρ μέσου όρου εβδομαδιαίων πωλήσεων», δήλωσε η Rachel Ruggeri, οικονομική διευθύντρια των Starbucks.

Άνοδο 16% σημείωσε και οι μετοχές της Moderna, μετά την δημοσίευση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα της εταιρείας που κατασκεύασε τα εμβόλια για τον Covid-19 ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 3 δισ. δολαρίων και διατήρησε τις προοπτικές για το έτος.

Η κίνηση της Moderna στήριξε κι άλλες μετοχές βιοτεχνολογίας, με τις Gilead και Regeneron να κλείνουν με άνοδο 6,1% και 5,8%, αντίστοιχα. Επίσης, η PayPal κέρδισε περισσότερο από 8% αφού η εταιρεία πληρωμών ανέφερε ισχυρά κέρδη και μια νέα συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών με την ακτιβιστική εταιρεία Elliott Management.

Καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,73% και το 30ετές σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,96%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI «βούλιαξε» 4% (αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ) στα 90,66 δολ. και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,7% στα 1.776 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή πτώση έναντι του ευρώ στο 1,0173 δολ.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις