Αγορές

Wall Street: Επιφυλακτικότητα μετά τα ρεκόρ


Με οριακές απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street ως αποτέλεσμα πιέσεων από την πτώση της τιμής του αργού κι ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει εστιασμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τα αποτελέσματα, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα μεγέθη από ορισμένες μεγάλες εταιρείες, όπως οι United Technologies, Coca-Cola και Twitter, βοήθησαν τους Nasdaq και S&P 500 να κλείσουν χθες σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,22% στις 26.597 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,23% χαμηλότερα στις 8.102 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,22% στις 2.927 μονάδες.

Η μετοχή της Boeing είχε άνοδο 0,39%, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ ανέβαλε τη δημοσίευση των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους, επικαλούμενη την αβεβαιότητα γύρω από το αεροσκάφος της 737 MAX, μετά τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Caterpillar είχε «βουτιά» 3%, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ 3μηνο, καθώς αυτά σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν σε ένα φορολογικό όφελος.

Η μετοχή της AT & T σημείωσε πτώση 4,08%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα για το α΄ τρίμηνο που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών. Η εταιρεία, η οποία ολοκλήρωσε την εξαγορά της Time Warner τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε πως τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 4,1 δισ. δολάρια ή 56 σεντς ανά μετοχή, από τα 4,7 δισ. δολάρια ή 75 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα σχεδόν 130 εταιρείες του δείκτη S&P 500. Από αυτές, το 78% έχει εμφανίσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνέχισε την ανοδική πορεία έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,185 δολ./ευρώ, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο του τελευταίου μήνα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολίσθησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,52%.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε από τα υψηλά έξι μηνών, κλείνοντας κάτω από τα 66 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ανέκαμψε, σημειώνοντας άνοδο 0,3% στα 1.278 δολάρια ανά ουγκιά.