Αγορές

Wall Street: Επιφυλακτική διάθεση με το βλέμμα σε Nvidia και Fed


Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου της Nvidia.

Tα πρακτικά της Fed επανέλαβαν το μήνυμα ότι η κεντρική τράπεζα δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια, καθώς αναμένει να δει περισσότερα σημάδια ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται. Οι υπεύθυνοι χάραξης ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις έως ότου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς αποκτήσει «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη» ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Επιφυλακτική στάση κράτησαν οι επενδυτές και εν αναμονή των πολυαναμενόμενων αποτελεσμάτων της Nvidia κάτι που φάνηκε ήδη από τη συνεδρίαση της Τρίτης.  Παρότι οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις του τεχνολογικού κολοσσού θα είναι εντυπωσιακές, οι αναλυτές ανησυχούν για τη γιγάντωση της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση περισσότερο από 3,5% την Τετάρτη.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,13% ή 48 μονάδες στις 38.612, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο0 0,13% στις 4.981 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,32% στις 15.580 μονάδες.

Aνοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,31% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,66%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1% στα 77,85 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 2.035 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ, στο 1,0818 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις