Αγορές

Wall Street: Αρνητική η τελική αντίδραση στις ανακοινώσεις της FED


Αρνητικό αντίκτυπο είχε τελικά - παρά τα αρχικά κέρδη- στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street η παραδοχή του επικεφαλής της Fed Τζέρομ Πάουελ ότι «η επιβράδυνση Κίνας και Ευρώπης επηρεάζει τις ΗΠΑ».

Νωρίτερα, η Fed διατήρησε, όπως αναμενόταν, αμετάβλητα τα επιτόκια, στο εύρος 2,25%-2,50%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών αλλά και την στάση αναμονής που είχε εξαγγείλει στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC).

Στο μεταξύ, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι θα αφήσει τους δασμούς που επέβαλε σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων για «αρκετό διάστημα». «Δεν λέμε ότι θα τους καταργήσουμε, επειδή πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αν κάνουμε τη συμφωνία», η Κίνα θα την τηρήσει.» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, ενισχύθηκε, παρά το γεγονός ότι οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλαν πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ στον διαδικτυακό κολοσσό, για παρεμπόδιση των ανταγωνιστών του από το να εμφανίζονται στην online αναζήτηση διαφημίσεων.
Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο πρόστιμο που επιβάλλεται στην Google σε δύο χρόνια.

Αντιθέτως απώλειες 3,49% συσσώρευσε ο τίτλος της FedEx, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο χρήσης

Τελικά στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,55% ή 141 μονάδες στις 25.745, ο S&P σημείωσε πτώση 0,29% στις 2.824 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,07% στις 7.728 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Home Depot (+1,1%) και McDonalds (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-3,4%) και UnitedHealth (-2,6%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου έπιασε υψηλό τεσσάρων μηνών, σημειώνοντας άνοδο 1,4% στα 59,83 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.301 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,1431 δολ. από 1,1352 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση οχτώ μονάδων βάσης στο 2,53%.