Αγορές

Wall Street: Απώλειες με βαρίδι τη Nvidia


 Με το βλέμμα στα αποτελέσματα της Nvidia η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται αύριο κινήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street με τους δείκτες να κλείνουν με απώλειες παρότι οι ανακοινώσεις του τεχνολογικού κολοσσού αναμένεται να είναι εντυπωσιακές.

Την απάντηση δίνει το Bloomberg αποδίδοντάς τη βουτιά στην ανησυχία μερίδας των επενδυτών για το εάν ο τεχνολογικός κολοσσός καταφέρει να επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που έχει δημιουργήσει και αφετέρου στις ανησυχίες ορισμένων εκ  των επενδυτών για τα δυσθεώρατα ύψη που έχει φτάσει η αποτίμηση της εταιρείας που όπως αναφέρει το πρακτορείο βρίσκεται περίπου στα 1,7 τρισ. δολάρια ξεπερνώντας τόσο την Amazon όσο και την Alphabet.

Η πορεία της Nvidia συμπαρέσυρε όλον τον τεχνολογικό κλάδο με τις απώλειες στις μετοχές των Apple, Microsoft και Meta να κυμαίνονται από 0,3 έως 0,4%.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,17% ή 64 μονάδες στις 38.563, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,6% στις 4.975 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,92% στις 15.630 μονάδες.

Καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,25% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,59%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,2% στα 78,27 δολάρια και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.035 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0813 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις