Αγορές

Wall Street: Απώλειες με μεγάλο χαμένο τον τεχνολογικό κλάδο


Με κόκκινα ταμπλό έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στις εξελίξεις αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ειδικότερα, λιγότερες θέσεις εργασίας από αυτές που αναμένονταν δημιούργησε η αμερικανική οικονομία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας. Οι νέες θέσεις αυξήθηκαν κατά 210.000 έναντι εκτίμησης έρευνας του Dow Jones για 573.000. Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες από τον Οκτώβριο, στο 4,2%, έναντι πρόβλεψης για 4,5%.

Την ίδια ώρα το ΔΝΤ υποστήριξε ότι «η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να συσφίξει τη νομισματική πολιτική με ταχύτερο ρυθμό υπό το πρίσμα των αυξανόμενων κινδύνων πληθωρισμού».

Στο μεταξύ, το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε τον προσωρινό προϋπολογισμό που εγγυάται τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τα μέσα του Φεβρουαρίου, αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο νέου shutdown. Με 69 ψήφους υπέρ έναντι 28 κατά, η Γερουσία, που ελέγχουν εντελώς οριακά οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά που επί της ουσίας απλά παρατείνει την ισχύ του υπό εκτέλεση προϋπολογισμού μέχρι τη 18η Φεβρουαρίου 2022.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,17% ή 60 μονάδες στις 34.580, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,85% στις 4,538 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,92% στις 15.085.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές Walgreens Boots (+4,3%) και Procter & Gamble (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Microsoft (-2,4%) και Boeing (-2,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 0,4% στα 66,26 δολάρια ανά ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,2% στα 1.783 δολ./oz.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις