Αγορές

Wall Street: Απώλεια των κερδών και κόκκινα ταμπλό με εξαίρεση τον Nasdaq


Προβληματισμό πυροδότησαν στη Wall Street οι δηλώσεις Πάουελ με αποτέλεσμα οι δείκτες να απωλέσουν τα ενδοσυνεδριακά ισχυρά κέρδη τους και να κλείσουν οι Dow Jones και  S&P 500 με απώλειες, ενώ ο Nasdsaq οριακά εξασφάλισε το θετικό πρόσημο.

Οι αγοραστές εξαρχής έδειξαν αποφασισμένοι, παρά την έντονη μεταβλητότητα στο ταμπλό, να ανακτήσουν μέρος των χθεσινών απωλειών, έχοντας προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό τη επικείμενη αύξηση επιτοκίων. Έτσι, οι βασικοί δείκτες διατήρησαν τα κέρδη τους και μετά τη δήλωση πολιτικής της Fed για τη νομισματική πολιτική, όπου διατήρησε τα επιτόκιά της αμετάβλητα και "έδειξε” για την πρώτη αύξηση προς τον Μάρτιο.

Ωστόσο, τα σχόλια του επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, κατά την συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση της FOMC, που έδειξαν ότι επίκειται πιο "επιθετική” σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, οδήγησε σε πλήρη ανατροπή του σκηνικού παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι όποιες κινήσεις θα γίνουν προσεκτικά ώστε να αποτραπεί η παγίωση του υψηλού πληθωρισμού αλλά ταυτόχρονα να μην πληγεί η αγορά εργασίας και η οικονομία.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,38% ή 129 μονάδες στις 34.168, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,15% στις 4,349 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,02% στις 13.542 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft (+2,2%) και Visa (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-5%) και Verizon (-3,7%).

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Microsoft. Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,48 δολ. και τα έσοδα στα 51,73 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 2,31 δολ. και τα έσοδα στα 50,88 δις. δολάρια.

Στον αντίποδα, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου της Boeing καθώς οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή εκτοξεύτηκαν στα 7,69 δολ. και τα έσοδα μειώθηκαν στα 14,79 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ζημιές μόλις 36 σεντς και έσοδα στα 16,54 δισ. δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI έπιασε υψηλό επτά ετών, σημειώνοντας άνοδο 2% στα 87,35 δολάρια και η τιμή του χρυσού υποχώρησε από το υψηλό δύο μηνών και συγκεκριμένα κατά 1,2% στα 1.829 δολ./oz.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις