Αγορές

Wall Street: Άλμα και για τους τρεις δείκτες με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα


Σημαντική ανάκαμψη σημείωσαν και οι τρεις δείκτες στη συνεδρίαση της Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα τριμήνου που δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τις οικονομικές πιέσεις αποτελεσματικότερα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,42% στις 31.824 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,11% στις 11.713 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινήθηκε 2,75% υψηλότερα, στις 3.936 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Και οι 11 τομείς του S&P 500 έκλεισαν στο «πράσινο», με τουλάχιστον 8 να καταγράφουν κέρδη πάνω από 2%.

Από τα μάκρο της ημέρας, πτώση 2,0% σημείωσαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος του 1.559.000.

Επιπλέον, οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών διαμορφώθηκαν σε 1.685.000 -ήταν κατά 0,6% χαμηλότερα από το αναθεωρημένο μέγεθος του 1.695.000 του Μαΐου. Ωστόσο ήταν υψηλότερα κατά 1,4% από τον περσινό Ιούνιο όταν είχαν φτάσει το 1.661.000.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter σημείωσε κέρδη 2,8% καθώς το κοινωνικό δίκτυο πέτυχε την πρώτη του νίκη στη νομική διαμάχη με τον Έλον Μασκ μετά την απόφαση δικαστηρίου να ξεκινήσει fast track δίκη τον Οκτώβριο.

Στον αντίποδα βουτιά 5% πραγματοποίησε η μετοχή της IBM. Ο τεχνολογικός κολοσσός προειδοποίησε ότι το χτύπημα από το forex μπορεί να ανέλθει στα 3,5 δισ. δολάρια.

Πτώση 1,4% σημείωσε η μετοχή της J&J καθώς η εταιρεία ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα, αλλά ο φαρμακευτικός κολοσσός μείωσε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη του για ολόκληρο το έτος.

Με κέρδη πάνω από 5% έκλεισε η μετοχή των Boeing και Goldman Sachs.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε τις απώλειες και έκλεισε με κέρδη 1,6% πάνω από τα 104 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε οριακή πτώση.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις