Αγορές

Ισχυρή άνοδος στην Wall, αισιοδοξία για τις σχέσεις με το Πεκίνο


Αρκετά θετικά ξεκινά η εβδομάδα για τους δείκτες της Wall Street οι οποίοι καταγράφουν ικανοποιητικά κέρδη με πρωταγωνιστή τον Dow Jones που έπιασε πάλι τις 25.000 μονάδες. Η είδηση καταλύτης είναι το γεγονός ότι αποκλιμακώνεται για την ώρα η ένταση στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Πεκίνου καθώς ο Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν γνωστοποίησε πως θα καθυστερήσει η επιβολή δασμών στα κινέζικα προϊόντα, δίνοντας το σήμα πως οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές βρίσκονται εν εξελίξει. Αυτό αποζητά άλλωστε η αγορά δηλαδή την αποφυγή ενός εμπορικού πολέμου με άγνωστες συνέπειες παγκοσμίως.

Από την άλλη πλευρά στο επίκεντρο βρίσκονται διάφορα οικονομικά και εταιρικά νέα, στοιχείο ικανά να επηρεάσουν εν μέρει την κίνηση σήμερα ενδοσυνεδριακά.

Μικρή άνοδο 0,40% καταγράφει το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου στα 71,55 δολ. το βαρέλι. Ήπιες απώλειες 0,30% σημειώνει το συμβόλαιο του χρυσού στα 1,287 δολ. η ουγγιά.

Μεικτά πρόσημα συνεχίζουν να καταγράφουν οι αγορές στην Γηραιά Ήπειρο. Βασικό στοιχείο που απασχολεί είναι η "επόμενη μέρα" που διαγράφεται στην γειτονική Ιταλία. Ωστόσο καλή είναι η εικόνα στο Λονδίνο με το ράλι στον χρηματοοικονομικό τομέα σήμερα να οδηγεί τον FTSE100 σε νέο ρέκορ. Σημαντικό ρόλο για την άνοδο του δείκτη αποτελεί το γεγονός πως απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από πετρελαϊκές εταιρείες που εκμεταλλεύονται την άνοδο του "μαύρου χρυσού"

Για την ώρα στη Wall Street

Dow Jones +1,35%

Nasdaq +0,90%

S&P500 +0,90%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις