Αγορές

Ισχυρή αντίδραση στην Wall Street


Να επανακτήσει το χαμένο έδαφος από το διήμερο sell off επιχειρεί η Wall Street με τους δείκτες να αντιδρούν με ισχυρή άνοδο από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Όπως είναι ευνόητο, οι ελκυστικές τιμές που δημιουργήθηκαν αποτελούν δέλεαρ για τους επενδυτές οι οποίοι ωστόσο έλαβαν και θετικά νέα - κυρίως με τα θετικά αποτελέσματα κερδοφορίας γνωστών τραπεζικών κολοσσών. Την ίδια ώρα αισθητή είναι η ανάκαμψη και για τους τεχνολογικούς τίτλους.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης τιμών εισαγωγών κινήθηκε 0,5% υψηλότερα τον περασμένο μήνα, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο στις τιμές των καυσίμων. Η άνοδος αυτή ήταν μεγαλύτερη από την πρόβλεψη των αναλυτών.

Αναλυτικότερα, οι θετικές επιδόσεις στον τομέα της λιανικής υπερκέρασαν τα εμπόδια που δημιούργησαν τα αδύναμα στοιχεία στο trading γεγονός που έφεραν σημαντική αύξηση στους δείκτες κερδοφορίας JP Morgan Chase. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 8,38 δισ. δολάρια. Η διοίκηση της JP Morgan, μάλιστα, εκτίμησε ότι η κερδοφορία θα ενισχυθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, χάρη στην αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve.

Παράλληλα, η Citigroup ανακοίνωσε αύξηση 12% στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Κατά τα λοιπά, πάντα στο επίκεντρο βρίσκονται οι διενέξεις γύρω από τους δασμούς και το παγκόσμιο εμπόριο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, με κορυφαίους αξιωματούχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν στην παγκόσμια οικονομία.

Κέρδη 0,70% σημειώνει αυτή την ώρα το αργό πετρέλαιο στα 71,40 δολ. το βαρέλι. Μικρές απώλειες 0,20% σημειώνει ο χρυσός στα 1,225 δολ. η ουγγιά.

Για την ώρα:

  • Dow Jones +1,35%
  • S&P500 +1,65%
  • Nasdaq +2,40%

 

 

Διαβάστε επίσης