Αγορές

Σε ρυθμό ρευστοποιήσεων η Wall εν αναμονή Fed


Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να πραγματοποιούν επιλεκτικές ρευστοποιήσεις κερδών από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Το βλέμμα της αγοράς είναι στραμμένο επίσης στην δημοσίευση των πρακτικών της Fed από όπου και αναμένουν στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία και τα ενδεχόμενα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Πληθαίνουν άλλωστε οι ενδείξεις πως η Fed θα κινηθεί σύντομα σε επόμενη αύξηση των επιτοκίων, συναρτήσει και της πορείας του πληθωρισμού και άλλα μακροοικονομικά στοιχεία.

Στον αντίποδα, ωστόσο, αρνητικά ήταν τα νέα για την κατασκευαστική δραστηριότητα: Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν 5,3% τον Σεπτέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,21 εκατ. κατοικιών. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στο 1,22 εκατ. Οι ενάρξεις κατοικιών στο Νότο βούτηξαν 13,7% τον περασμένο μήνα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2015. 

Αντίθετα από την εικόνα της αγοράς κινείται η μετοχή της Netflix (ράλι 8%) μετά την ανακοίνωση για αριθμό - ρεκόρ στη βάση πελατών το τελευταίο τρίμηνο.

Σε άλλα νέα, υπό πίεση βρίσκεται το αργό σημειώνοντας απώλειες 1,25% στα 71 δολ. το βαρέλι. Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός στα 1,230 δολ. η ουγγιά.

Για την ώρα

  • Dow Jones -0,80%
  • S&P500-0,50%
  • Nasdaq -0,60%
Διαβάστε επίσης