Αγορές

Βυθίζεται η μετοχή του Κέκροπα - Πιέσεις στα χαρτιά του ομίλου Κόκκαλη


 Μάλλον τα νέα δεν είναι καλά για τον Κέκροπα και τον όμιλο Κόκκαλη (Intrakom, Intrakat), που περιμένουν την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κυριότητα της οικοπεδικής έκτασης στα παλιά λατομεία Ψυχικού – ένα από τα τελευταία “φιλέτα” της αγοράς ακινήτων στην Αττική.

Η αγορά σπεύδει να προεξοφλήσει αρνητική απόφαση για τα συμφέροντα της εισηγμένης εταιρείας και του μητρικού ομίλου, που κατέχει το 34,1% των μετοχών της. Η μετοχή του Κέκροπα υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 20%, με συναλλαγές 334 χιλ. τεμαχίων. Νωρίτερα υποχωρούσε έως και 30%, σημειώνοντας χαμηλό έτους. Περίπου 1,5% χάνει η μετοχή της μητρικής Intracom. Αρνητικό κλίμα και για την έτερη μετοχή του ομίλου Κόκκαλη, την Intralot, που υποχωρεί κατά 6%.

 Η υπόθεση των λατομείων, που αποτελεί ένα 30ετές(!) δικαστικό σήριαλ με αντιμαχόμενους το Δημόσιο και τους εκάστοτε ιδιοκτήτες του Κέκροπα,  είχε συζητηθεί στις 3 Νοεμβρίου στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Στο ανώτατο δικαστήριο προσέφυγε το Δημόσιο, ζητώντας να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου που δικαίωνε τον Κέκροπα.

Επισημαίνεται ότι η επίμαχη έκταση των παλιών λατομείων είναι τεράστιας αξίας, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανέγερση συκροτημάτων πολυτελών κατοικιών και για ξενοδοχειακή μονάδα. Παράγοντες της κτηματαγοράς εκτιμούν ότι η αγοραία αξία της υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ!

Οι βασικοί μέτοχοι της Κέκροψ που διεκδικεί αυτό το “φιλέτο”, είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 37,2%, ο όμιλος Intracom/Κόκκαλη με 34,31% και η Alpha Bank, που κατέχει 6,8%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις